

2021/ACT/SYM/001

Agenda

Submitted by: New Zealand



Symposium on Gender Mainstreaming and Mentoring for Anti-Corruption Agencies 21-23 April 2021





Agenda

Gender Mainstreaming and Mentoring for Anti-Corruption Agencies Virtual Symposium 21-23 April 2021

Wednesday 21 April 2021, 3.00 p.m. – 5.00 p.m. New Zealand time

TIME	WELCOME
3:00 - 3:05 PM	Moderator – call to order and introductions
3:05 - 3:10 PM	Moderator introduces Hon Poto Williams, Minister responsible for
	the Serious Fraud Office and Minister of Police (video)
	(5 mins)
	Item 1: Gender Mainstreaming – the New Zealand Perspective
3:10 - 3:15 PM	Moderator – Pre-recorded Voxpop insights from an economy
	(5 mins)
3:15 - 3:30 PM	Speaker 1
	Dr. Jo Cribb , Diversity and Inclusion Consultant and former Chief
	Executive of the Ministry for Women
	Topic: Why gender mainstreaming matters – a New Zealand
	experience
	(15 mins)
3:30 - 3:45 PM	Speaker 2
	Professor Jennifer Claire Curtin , Professor of Politics and Director of
	the Public Policy Institute at the University of Auckland.
	Topic: Gender Mainstreaming and Gender Responsive Budgeting.
	(15 mins)
3:45 - 4:00 PM	Speaker 3
	Rachel Petero, Founder and CEO of Rise2025 Global.
	Topic: Coaching and mentoring for inclusivity and indigeneity
	(15 mins)
4:00 - 4:10 PM	Q&A session facilitated by moderator
	(10 mins)

	Item 2: Gender and Corruption
4:10 - 4:15 PM	Moderator – Pre-recorded Voxpop insight from an economy
	(5 mins)
4:15 - 4:30 PM	Speaker 4
	Anne-Marie Goetz, Former Chief Advisor for the Governance, Peace
	and Security Department at UN Women
	Topic: The Fairer Sex Myth
	(15 mins)
4:30 - 4:45 PM	Speaker 5
	Boris Divjak, Transparency International Bosnia and Herzegovina
	Topic: Gender and Corruption in Failed Democracies: Bosnia and
	Herzegovina
	(15 mins)
4:45 - 4.55 PM	Q&A session facilitated by moderator
	(10 mins)
4.55 - 5.00 PM	Summary and closing remarks by moderator
	(5 mins)

Thursday 22 April 2021, 3.00 p.m. – 5.15 p.m. New Zealand time

TIME	WELCOME
3:00 - 3:05 P	MC – call to order and introductions
	Item 3: Addressing Gender Impacts of Corruption
3:10 - 3:25 P	M Speaker 6
	Jennifer Sarvary Bradford, United Nations Office on Drugs and Crime
	Programme Manager
	Topic: Addressing the Gender Dimensions of Corruption
	(15 mins)
3:25 - 3:40 P	M Speaker 7
	Leah Ambler, Legal Analyst and Manager of Asia-Pacific, Anti-
	Corruption Division, OECD
	Topic: OECD work on Gender Aspects and impact of corruption.
	(15 mins)
3:40 - 3:50 P	M Q&A session facilitated by moderator
	(5 mins)
3:50 - 3:55 P	M Moderator – Pre-recorded Voxpop insights from an economy
	(5 mins)
	Item 4: Women in Law Enforcement and Anti-Corruption Agencies

3:55 - 4:10 PM	Speaker 8
	Jorge Fainstein Day Gastrell, Acting Director of the INTERPOL Capacity
	Building and Training Directorate, Singapore
	Topic: Women in Law Enforcement
	(15 mins)
4:10 - 4:25 PM	Speaker 9
	Gaelle Demolis, Programme Specialist for Governance, Peace and
	Security Unit at UN Women Regional Office for Asia and the Pacific
	Topic: Promoting Women in Law Enforcement and Anti-Corruption
	Agencies
	(15 mins)
4:25 - 4.35 PM	Q&A session facilitated by moderator
	(10 mins)
4.35 - 4:40 PM	Moderator – Pre-recorded Voxpop insights from an economy
	(5 mins)
4:40 - 4:55 PM	Speaker 10
	Lloyd Richardson, Women Against Transnational Corruption Hub
	(WATCH)
	Topic: Empowering and enabling the women who are working on
	corruption cases across the world
	(15 mins)
4:55 - 5:10 PM	Q&A session facilitated by moderator
	(15 mins)
5:10 - 5:15 PM	Summary and closing remarks by moderator
	(5 mins)

Friday 23 April 2021, 3:00 – 4.45 p.m. New Zealand time

TIME	WELCOME
3:00 - 3:05 PM	MC – call to order and introductions
	(5 mins)
3:05 - 3:10 PM	Moderator – Pre-recorded Voxpop insight from an economy
	(5 mins)
	Item 5: Presentation of research findings
3:10 - 3:35 PM	Speaker 11
	Dr. Katja Rangsivek, SFO Prevention Advisor
	Topic: Presentation of the research paper
	(25 mins)
	Item 6: Working session

3:35 - 3:55 PM	Working Session
	Q&A with Katja
	Feedback on the research paper
	Jo Cribb to facilitate Q&A discussion
	(20 mins)
3:55 - 4:00 PM	Moderator – Pre-recorded Voxpop insight from an economy
	(5 mins)
	Item 7: Presentation – Training Guide
4:00 - 4:20 PM	Speaker 12
	Dr Katja Rangsivek, SFO Prevention Advisor
	Topic: Outline of the training guide
	(20 mins)
4:20 - 4:40 PM	Working Session
	Q&A with Katja
	Feedback on the research paper
	Jo Cribb to facilitate Q&A discussion
	(20 mins)
4:40 - 4.45 PM	Summary and closing remarks by moderator
	(5 mins)